Limba română, întrebare adresată de vcapatinaa13, 8 ani în urmă

Urgent
Vreau un rezumat Prinț și cerșetor
Și un rezumat cinci pâini.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de karyna136
6

Răspuns:

Nu stiu la Print si cersetor, dar stiu la cinci paini

Explicație:

Erau doi oameni care s-au oprit să-și mănânce cele 5 pâini. Deodată, apare un sătean de pe unde erau ei, spunându-le că îi este tare foame, și ar vrea și el ceva. Împart pâinile ei cumva, iar la sfârșit le mâncară. După ce au terminat, scoate 5 lei din buzunar și-i dă la primul pe care-l vede. Plecă sătul si fericit. Rămânând singuri, cei doi incep sa se certe care și cum sa împartă banii. Unul sugerează să meargă și să se sfătuiască la judecătorie. Au mers ei la judecătorie, iar acolo le-a explicat judecătorul ce le-a explicat, până la urmă rămânând cu banii asa: cel care a spus sa meargă cei doi la judecătorie, s-a ales cu un leu, iar celălalt cu patru lei.

Răspuns de Dioanalo
5

Răspuns:

Prinț și Cerșetor

Doi băieti nascuți în aceeasi zi și la aceeasi oră nu sunt în aceeasi familie,s-au născut la familii diferite.Unul trăiește la palat iar celălalt este într-o familie săracă .

Cum mergea săracul cerșit a ajuns în fața palatului si garzile nu l-au lăsat să intre,dar prințul i-a dat drumul cerșetorului,mustrând gărzile.Uite așa ei au facut schimb de haine și au vazut ca sunt ambii identici.Nu se cunoștea faptul ca și-au schimbat hainele.

Așa cerșetorul a rămas un timp la palat iar prințul a mers la casa cerșetorului si acolo a vazut in ce conditii trăia cu cele 2 surori,bunica și parintii. Peste 2 luni ,cand prințul trebuia sa se incoroneze ,cei doi au schimbat înapoi hainele și astfel s-au întors la familiile lor.

Prințul i-a dat cerșetorului o sumă mare de bani cu care și-a putut întreține familia.

Am citit doar cartea asta .Dper ca ți-a fost de folos .

Alte întrebări interesante