Limba română, întrebare adresată de Summer42, 8 ani în urmă

URGENTAAAAAAA
Scrieti o compunere de o pagina A4 cu titlul Importanta lecturi
Coroana si ma abonez​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catincakoala021
1

Răspuns:

lectura, asa cum o stim si o asemanam deseori cu un lucru banal caracteristic generatiei trecute este, in realitate, un lucru grozav.

lectura se imparte in carti, reviste, enciclopedii si multe altele, astfel fiecare este legata de o anumita tema, scrisa sub un anumit plan, unic, specific fiecarui autor.

lectura va fi mereu un lucru original, o lectie de viata, un lucru ce ne deschide orizonturile perceptiei si a felului nostru de a fi. lectura este tot ceea ce inseamna sentimentalism, subiectivism si cultura generala si se imparte in atat de multe categorii, incat orice om isi poate gasi macar o carte preferata.

temele, personajele, imaginile, sentimentele transmise sunt tot ceea ce ne fac sa invatam ceva dintr-o lectura, sa tragem o concluzie si sa privim situatia din ochii fiecarei creaturi descrise.

lectura e o lectie de viata, ceva ce ne ajuta sa ne dam seama ce e lumea, universul, dar mai presus, ceva ce ne ajuta sa percepem interesele si idealurile fiecarei persoane, sa nu ne mai simtim superiori, ghinionisti, speciali si sa inlocuim personajele cu ratiune si constinta.

de aceea, lectura este ceea ce ne face pe noi oameni mai cultivati, mai fericiti si mai buni.

Alte întrebări interesante