V-radical
a) V3(2+V3)
b)(V6+V3)×V2
c)(V2+V3)×3V2
d)(V3)-V12)×(V3) totul la -1
e)(V3-V6):V3
f)(V2+V3+V5)×(-V5)
g)3V2×(V8-1+0)
Folosind distributivitatea înmulțirii față de adunare.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
a) V3(2+V3)=2√3+3
=2√3+√3·√3=
=2√3+√9
=2√3+3
b)(V6+V3)×V2=
=√6·√2+√3·√2=
=√12+√6=
=2√3+√6
c)(V2+V3)×3V2=
=3√2·√2+3√2·√3=
=3·2+3√6=
=6+3√6
d)(V3)-V12)×(V3) totul la -1
=(√9-√36)⁻¹=1/(3-6)=-1/3
e)(V3-V6):V3=√3:3-√6:3=1-√2
f)(V2+V3+V5)×(-V5)=
=-√10-√15-√25=
=-√10-√15-5
g)3V2×(V8-1+0)
=3√16-3√2+0=
=3·4-3√2=
=12-3√2
=2√3+√3·√3=
=2√3+√9
=2√3+3
b)(V6+V3)×V2=
=√6·√2+√3·√2=
=√12+√6=
=2√3+√6
c)(V2+V3)×3V2=
=3√2·√2+3√2·√3=
=3·2+3√6=
=6+3√6
d)(V3)-V12)×(V3) totul la -1
=(√9-√36)⁻¹=1/(3-6)=-1/3
e)(V3-V6):V3=√3:3-√6:3=1-√2
f)(V2+V3+V5)×(-V5)=
=-√10-√15-√25=
=-√10-√15-5
g)3V2×(V8-1+0)
=3√16-3√2+0=
=3·4-3√2=
=12-3√2
cocirmariadenis:
Multumesc pentru coronita!
Alte întrebări interesante
Geografie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă