Ed. tehnologică, întrebare adresată de simplyeri, 7 ani în urmă

V. Rezolvaţi pe calet urmatoarele cerinte
1. Precizati lucrarile de ingrijire pentru peruși/papagali crescuti in colivie
2. Precizat patru norme privind securitatea si sanatatea muncii intr-o fermă zootehnică.
3. Mentionati cum se realizeaza transportul produselor de origine animală (lapte, oua).
4. Precizati dous caracteristici ale creşterii animalelor in sistem ecologic prezentate in imaginile de mai jos.
REPEDE VA ROG!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgianatutoiu05
0
1.Ingrijirea perusilor – Amenajarea coliviei
Pentru o pereche de perusi, ea trebuie sa fie spatioasa, de preferat dreptunghiulara si sa permita o mobilitate mai mare a perusilor si eventual, cate un mic zbor cu avant, cand nu pot iesi afara.
Colivia trebuie sa fie din otel inoxidabil, sa aiba atasate vase pentru mancare si apa, precum si bare si eventual inele suspendate, pe care micul membru al familiei, sa se poata catara si unde sa-si poata gasi locul de dormit.
Partea inferioara, trebuie sa aiba o tavita detasabila, pe care o puteti acoperi cu hartie alba.

Ingrijirea perusilor – 1 Cumpararea coliviei
Cumpara o colivie potrivita si incapatoare, pentru ca pasarea, sa se poata misca in voie, deoarece perusii sunt unii dintre cei mai jucausi si energici papagli.
Pentru un singur exemplar, dimensiunile recomandate ale unei colivii, sunt de 90 cm inaltime si 60 cm lungime si latime.

Majoritatea, au in dotare si recipiente pentru apa si mancare. In cazul in care acestea lipsesc, cel mai bine, este sa le cumperi odata cu achizitionarea coliviei.

De asemenea, ar fi indicat sa optezi, pentru o colivie cu tavaita, pentru a-ti fi mai usor sa o cureti.

Ingrijirea perusilor – 2 Pregatirea coliviei
Spala bine colivia, inainte de a pune pasarea inauntru. Este foarte important, sa indepartezi microbii existenti de pe aceasta, altfel papagalul se poate imbolnavi.

Dupa spalare, sterge-o bine cu un prosop curat, care nu lasa scame si las-o desfacuta, cel putin 30 minute, pentru a se usca resturile de apa ramase printre gratii.

Pune in tavita, o bucata de hartie, care sa o acopere in totalitate. In acest mod, iti va fi mult mai usor, sa ii faci curatenie pasarii.
Talasul, nu este recomandat, deoarece pasarea il poate inghiti, facandu-i rau.

In plus, papagalii au obiceiul, sa-si exerseze aripile in colivie, ceea ce va face, ca talasul sa fie imprastiat prin toata incaperea.

Schimbati zilnic hartia, cel mult la doua zile, pentru a mentine curatenia coliviei.

Deseurile lasate de pasare, pot atrage microbii si acest lucru, poate duce la imbolnavirea ei.

2. Trebuie sa fii curat pe mâini
purtarea mănușilor
se lucrează doar cu obiecte curate

3.nu știu


4.B)Riscul de boli se previne prin anumite masuri caracteristice. Prin administrarea furajelor de calitate superioara si prin pasunatul controlat, animalele isi creeaza un sistem imunitar natural. Importanta in prevenirea bolilor este si pastrarea densitatii corespunzatoare a animalelor atat in aer liber, pe pasuni, cat si in adaposturi, dar si mentinerea igienei.
2. A)Creșterea ecologică a găinilor ouătoare tinde să țină cont cât mai mult posibil de modul natural de viață al găinilor. Păsările ar trebui să aibă posibilitatea să-și urmeze rutina zilnică înnăscută și să aibă un comportament natural.
Modelul pentru creșterea ecologică a găinilor ouătoare este, în esență, habitatul și comportamen- tul strămoșului natural al găinii domestice – găina roșie de junglă (Gallus gallus) din Asia de Sud-Est.
Această găină sălbatică trăiește în grupuri mici, for- mate din câteva găini și unul sau mai mulți cocoși. Preferă zonele cu vegetație variată, semideschise, cum ar fi lizierele pădurilor sau luminișurile.
Găinile domestice au păstrat preferințele stră- moșilor lor:
• găinile ouătoare sunt animale de grup.
Ele recunosc aproximativ 100 de indivizi ai aceluiași grup de păsări;
Sper ca te am ajutat!
Alte întrebări interesante