V3x +1 = 3x +1.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Aplici mai intai conditia de existenta a radicalului
3x+1 >/ 0
3x >/ -1
x >/ -1/3
x apartine [-1/3, infinit)
ridici toata ecuatia la puterea a 2-a ca sa scapi de radical
V(3x+1)² = (3x+1)²
3x+1 = 9x²+6x+1
9x²+6x-3x+1-1 = 0
9x²+3x = 0
3x(3x+1) = 0
3x = 0 ⇒ x = 0
3x+1 = 0 ⇒ 3x = -1 ⇒x = -1/3
x = {-1/3, 0}
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă