Istorie, întrebare adresată de Crapita, 9 ani în urmă

Va dau cate puncte doriti .. Dar va rog gasiti-mi ceva nu neaparat lung despre formele de proprietate in epoca antica.. Nu gasesc chiar nimic !!! Ajutor:((

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
In general au existat proprietatea privata si proprietatea statului. Exemple de proprietate privata: un bun, o bucata de pamant o putea detine un taran, un soldat, un patrician, un latifundiar etc.
Proprietatea statala era acel bun, pamant  care apartinea statului, mai precis regelui sau imparatului  depinzand de forma de stat respectiva.
Au existat cateva exceptii in care proprietatea pamantului o detineau toti in comun, situatie existenta intr o anumita perioada in cazul Spartei.
Un caz destul de interesant si ciudat a fost existenta libertilor din Roma antica (aici putem intalni situatii in care unii sclavi erau mai bogati decat oamenii liberi, de asemenea au existat cazuri in care unii  sclavi aveau proprii lor sclavi personali). Acesti liberti reprezentau o categorie privilegiata a sclavilor imperiali care obtinusera libertatea. Ei erau printre cei mai bogati sclavi ai Romei antice.
Alte întrebări interesante