Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

va ofer 35 de p VA rogg ajutatima
Scrieti o compunere de 15 - 20 randuri despre iarna , folositi diferite procedee artistice si imagini olfactive, auditive ,vizuale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AncaDelia15
4
   Era seara zilei de 21 decembrie,iar afara ningea. Ningea atat de frumos si de lin,cu fulgi mari si zglobii,iar in semineu ardea focul,pocnind din cand in cand.Parintii mei erau plecati,iar eu am ramas singura cu bunica mea,dar doar pentru doua zile.
   Ma uitam pe geamul din camera mea si ma minunam cat de frumos este afara! Nu eram atenta ce este in jurul meu,ma concentram cum ar fi sa merg pe afara si sa fac renumitii "ingeri de zapada". Imediat ce imi trece acest gand in minte,o mana imi pune mana pe umar.Sar speriata si scot un mic tipat,dar cand ma uit,o vad pe bunica mea,care mai avea putin si cadea pe jos de ras.Am inceput si eu sa rad cu dansa,pana ne-am potolit.
   Deodata,un zgomot se aude de arafa,un zgomot grabit de bataia vantului.Bunica se indreapta spre usa si intinde mana pentru a o putea deschide. Cand vede ce este afara,ma striga,spunandu-mi ca un morman de zapada si-a asternut casa in fata usii noastre. Repede iesim afara,cu lopeti si bine-imbracate,doarece mormanul se putea mari.
   S-a facut noapte,iar noi doua am intrat in casa,infrigurate,dar bucurate ca am scapat de mormanul de zapada.Ma schimb in pijamale,inchid lumina si ma pun in pat,pentru ca sunt foarte obosita. Abia astept sa vad ce imi pregateste ziua de maine ! 
 Sper ca iti place si imi pare rau daca este mai mare de 15 randuri. O zi buna ! 



AncaDelia15: Stiu ca aici sunt mai mult de 20 de randuri,dar cand scri pe caiet este altceva. :)
Răspuns de costeapaula11
2
Iarna , vrajitoarea cea carunta a sosit insfarsit si la noi in oras.
Craiasa Zapezii a imbracat brazii si pinii in cojoace grele de iarna. Norii au inceput sa se cearna in stelute argintii care transforma campul verde de altadata intr-un camp de cristal pe care se afla un sirag de saniute. Casele si-au pus caciui de blana alba. Crengile pe care altadata se aflau pasarele , acum sunt imbracate intr-un  palton de nea. Pe geamuri sunt pictate flori de gheata , iar eu stau cu o cana de ciocolata calda langa semineu si admir mirosul de scortisoara din casa. Cerul este uneori innorat , alteori alb ca zapada . Soarele numai este darnic si numai are putere . Pe jos sunt asezate covoare albe si moi. Iazul in care obisnuiam sa ne scaldam acum este de cristal.  Zapada ca un ocean de ninsoare saruta intinderile. Toti copii sunt imbracati in haine argintii si se bucura de peisajul fantastic. 
Crăiasa poartă o rochie cusută cu ace de gheaţă şi împodobită cu steluţe argintii si sta langa saniuta sa care este plina de clopotei de argint si aduce fulgii - flori mici si rotunde , minuni de o secunda.
Alte întrebări interesante