Biologie, întrebare adresată de cucudavid73, 8 ani în urmă

va ro frumos un referat despre hemoragia cerebrala

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Casper2112
1
Hemoragia cerebrala este cauzata de explozia unei artere de la nivelul creierului, ce favorizeaza sangerarea localizata in tesuturile inconjuratoare. Aceasta sangerare distruge celulele creierului. Atunci cand sangele dintr-un traumatism afecteaza tesutul creierului, cauzeaza umflarea locala.

Aceasta afectiune se numeste edem cerebral. Masa de sange care se acumuleaza se numeste hematom. Aceasta creste presiunea de la nivelul tesutului din creier si reduce fluxul sangvin, distrugand celulele creierului. Hemoragia cerebrala.

Cauze

Exista mai multi factori de risc si cauze ale hemoragiilor cerebrale. Cele mai frecvente dintre acestea includ:

Traumatismele craniene – reprezinta cea mai frecventa cauza de sangerare in randul persoanelor sub 50 de ani.
Hipertensiunea arteriala – aceasta afectiune cronica poate, dupa o perioada mai mare de timp, sa slabeasca peretii vaselor de sange. Netratata, poate duce la aparitia hemoragiei cerebrale.
Anevrismul – reprezinta slabirea peretelui vasului de sange, care se inflameaza si se poate rupe, favorizand aparitia sangerarii.
Anomalii ale vaselor de sange – slabirea vaselor de sange din interiorul si din jurul creierului poate fi prezenta la nastere. Aceste anomalii pot fi diagnosticate doar daca apar simptome.
Angiopatia amiloida – este o anomalie a peretilor vaselor de sange ce apare odata cu inaintarea in varsta, asociata cu hipertensiunea arteriala. Poate cauza aparitia unor sangerari mici, neobservabile, inainte de una masiva.
Afectiuni ale sangelui – hemofilia si anemia cu celule in secera (siclemia) pot duce la scaderea trombocitelor si, in consecinta, la aparitia hemoragiei cerebrale.
Bolile ficatului – sunt asociate cu cresterea riscului de sangerare, in general.
Tumorile creierului
Alte întrebări interesante