Limba română, întrebare adresată de aleaaxsn, 9 ani în urmă

VA ROG AJUTATI-MA DAU COROANA SI 54 DE PUNCTE.

Ursu îşi opri goana brusc, printr-o frânare atât de hotărâtă, că era câtpe-aci să se dea de-a berbeleacul. în faţa lui, pe o bancă retrasă la umbracastanilor, îl priveau cu ochi mari, uimiţi, două fete. Una brunetă, aproapepalidă, cu cozi lungi atârnându-i pe piept, cu ochi visători şi mişcări lente,desprinse parcă din vis; cealaltă blondă, cu părul scurt, tuns băieţeşte, cuochi iscoditori, cu mişcări scurte, sigure, care se vor foarte convingătoare, cuceva aspru în voce şi-n atitudine, spre deosebire de duioşia pe care o emanaprietena ei. Fiecare părea contrastul celeilalte, aceasta la prima vedere.Fata blondă, care răspundea la numele de Lucia, îl cercetă sever pemesagerul tăcut:— Parcă te-ar fi revărsat un ciclon din mările Japoniei. Ce s-a întâmplat?Ursu îi evită privirea. Puţintel stingherit, bolborosi câteva cuvinte:— Dan mi-a spus că Victor are, în sfârşit, harta...Amândouă fetele tresăriră în acelaşi timp. Măria, fata negricioasă, cucozi lungi şi lucioase, sări sprintenă de pe bancă, dar reverenţa care-icontinua mişcarea şi care n-avea nici o destinaţie părea lentă, obosită:— Harta! Şi cuvântul o trezi din visul de o clipă. Lucia! îţi dai seama? ( CONSTANTIN CHIRITA, CIRESARII ).

1.) SCRIE O COMPUNERE NARATIVA, DE 100-150 DE CUVINTE, CARE SA CONSTITUIE O CONTINUARE A TEXTULUI CITAT. IM COMPUNEREA TA, VEI AVEA IN VEDERE: SA RESPECTI SUCCESIUNEA LOGICA A EVENIMENTELOR ; SA FOLOSESTI DOUA MODURI DE EXPUNERE DIFERITE ; SA AI UN CONTINUT ADECVAT TIPULUI DE TEXT SI CERINTEI FORMULATE ; SA RESPECTI NUMARUL DE CUVINTE INDICAT.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcyflower
22
-Lucia Îți dai seama?Trebuie sa mergem la Dan....chiar astăzi, spuse fata plina de patos.
-Dar de am avea încredere în baietandrul ăsta? întreba Lucia strapungandu-l parcă pe Ursu cu privirea,gest la care acesta răspunse răspicat:
-Crezi ca am bătut atâta drum ca sa va fac o farsă?
Se lasă liniște câteva clipe,fiind rupta de Maria:
-Lucia,dacă nu vrei sa vii nu știi ce pierzi.Daca Dan chiar are harta?Îți dai seama cât de minunat e paradisul peste care vom da?
-Bine,bine.Daca vrem sa ajungem la timp,ar fi cazul sa ne mobilizam.Drumul este de coșmar! spuse Lucia plictisita.
-Știu ce spui....Aveți cumva apa sau merinde?răsuflă Ursu extenuat.
După ce își trase sufletul,tustrei porniră la drum agale,gata de aventura ce avea sa le decidă viitorul.
(Modurile de expunere predominante sunt dialogul combinat cu narațiune obiectiva)
Sper ca te-am ajutat! Spor!
Alte întrebări interesante