Geografie, întrebare adresată de Andreea2020202020, 8 ani în urmă

Vă rog ! Ajutați-mă și pe mine la asta ( dau coroană ) :

Dați exemple de 4 lacuri din Asia la care să precizați de ce tip sunt după formare .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ukiiyo
1

Răspuns:

Lacul Tai este lacul al treilea ca mărime din China. El fiind cunoscut pentru rocile de calcar perforate care au forme bizare, fiind folosite ca ornamente în grădini.

Lacul Suwa Japonia. Lacul are un izvor natural fierbinte sub suprafața sa, astfel că atunci când partea superioară îngheață în timpul iernii, apele din adâncime sunt încă calde și în mișcare. Acest fenomen determină formarea unor creste de gheață care ajung la înălțimi de 30 cm sau mai mult.

Marea Caspică este cel mai mare lac din lume, așezat la hotarul Europei și Asiei și este numit mare datorită dimensiunilor sale foarte mari. Marea Caspică reprezintă un lac lipsit de scurgere, iar apa în el este salină.Apărută în partea de nord a Oceanului Tethys, imensa mare dominant epicontinentală Paratethys s-a format în Oligocen atunci când Tethysul s-a fragmentat succesiv coliziunii dintre plăcile continentale Africană și Eurasiană. Ulterior în marele bazin al Paratethysului a început conturarea unor unități acvatice distincte, Bazinul Caspic aparținând părții orientale a acestuia.

Lacul Toba este situat în partea nordică a Insulei Sumatra, la sud de principalul oraș al acesteia, Medan. Lacul Toba a luat naștere într-o calderă uriașă. Cu aproximativ 75.000 de ani în urmă, aici a avut loc una dintre cele mai puternice erupții vulcanice din istoria Terrei: vulcanul Toba a aruncat în atmosferă, cu o viteză imensă, peste 2.000 km³ de cenușă, care au ajuns până pe Insula Ceylon, situată la mii de kilometri depărtare. Pierderea unei cantități atât de mari de magmă și de alte materiale din interiorul fierbinte al vulcanului a determinat afundarea conului acestuia și apariția unei caldeire în care s-a format un lac. Terenul a fost modelat și de erupțiile vulcanice care au urmat și datorită cărora s-au ridicat din nou două laturi ale craterului: lanțul muntos dintre localitățile contemporane Parapat și Porsea, precum și Insula Samosir din mijlocul lacului Toba. Suprafața insulei Samosir este de 630 km².

Explicație:

Alte întrebări interesante