Limba română, întrebare adresată de marynnaii, 8 ani în urmă

Va rog Ajutati ma va rogggg dau coroana ex 6

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de constantinstefan4450
0

Răspuns:

Scrie 2 sau 3 propoziții cu o trăsătură din acel fragment

Răspuns de lilianabarbalaul
0

Răspuns:

După părerea mea, o trăsătură a textului descriptiv identificată în fragmentul dat spre analiza este reprezentata de prezenta descrierii, tiparul textual predominant într-un text descriptiv.

Descrierea peisajului de iarnă, unul dintre cele mai frumoasa și speciale anotimpuri, este realizată cu ajutorul imaginilor artistice ("zăpadă se ingramadise în pervaze" - imagine vizuala) cu ajutorul cărora este accentuata frumusețea și unicacitatea elementelor naturale prezentate în fragment, cum ar fi fulgii de nea, care în fuga și dansul lor către pământ au întâlnit suprafața lucioasa a oglinzii, simbol al adevărului, sincerității și cunoașterii de sine.

Figurile de stil contribuie de asemenea la descrierea peisajului feeric de iarnă, fragmentul fiind înfrumusetat cu numeroase astfel de procedee, ce îi oferă acestuia un "aer" magic, transformându-l într-o adevărată enigma, care necesita cunoaștere și înțelegere din partea cititorilor, ce se lasă absorbiți de limbajul artistic folosit, caracteristic descrierii, construit cu ajutorul imaginilor artistice și a figurilor se stil (fuga ireală a fulgilor-epitet personificator)

Explicație:

Probabil ca pe un astfel de răspuns ai primi 6 puncte. Încearcă ca la ex 6,7,8,9 sa îți pui mintea la lucru și sa îți folosești imaginația la maxim. Nu te feri de expresie frumoase, atribute.(btw și eu sunt clasa a 8a)

Succes la școală dar și la examenul din vara!

Seara frumoasa!


lilianabarbalaul: Dacă mai am vreo greșeală pe ici colo, îmi cer scuze, dar am scris direct pe telefon, încerca să le corectezi tu.
marynnaii: ma poti ajuta am pus acum o intrebare si stau de 10 min si nu gasesc nimic in textul ala
Alte întrebări interesante