va rog am 30 min la dispoziție ca am uitat sa trimti tema va rog dau inima si coroana si tot ce vreti voi
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Salutare :³
Ipoteză:
<ABD=<CDB
<ADB=<CBD
—
Concluzie:
a)[AD]=[BC]
b)[AB]=[?]
a)Pentru a demonstra că AD=BC, vom demonstra că triunghiul ABD=triunghiul CDB
=> <ADB=<CDB(ipoteză)=>triunghiul
=> <ABD=<CDB(ipoteză)}ABD=triunghiul
=> [BD]=[BD] (latură comună)}CDB
====>[AD]=[BC] (pentru că triunghiurile menționate mai sus sunt congruente)
====>[AB]=[CD] deoarece triunghiurile menționate mai sus sunt congruente.
Baftă la mate UwU
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Studii sociale,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă