Limba română, întrebare adresată de laszloerik781, 8 ani în urmă

Va rog am nevoie de ajutor , imi trebuie un exemplu de demonstratie a operei epice Calin Nebunul de Mihai Eminescu , va rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Selly32
2
Opera epică este opera în care autorul își transmite în mod indirect gândurile și sentimentele prin intermediul personajelor acțiunii și al naratorului.
Opera "Calin Nebunul" de Mihai Eminescu este un text epic deoarece aparține acestui tip de operă.
Fiind o operă epică modul predominant de expunere este narațiunea.
Fiind o operă epică are acțiune. Un împărat avea trei fete pe cea mică o ceruse mulți feciori dar împăratul nu era de acord. Într-o zi fetele au fost răpite iar împăratul a spus că cine le va găsi va avea binecuvântarea lui să se mărite cu ele. În sat era un om cu trei fii cel mic era mai prost și se numea Călin Nebunul. Cei trei băieți se duse să se lupte cu zmeii. Prima noapte Se bătuse băiatul cel Mare cu un zmeu cu trei capete a doua noapte Se bătuse mijlociu cu un zmeu cu 4 capete iar ultimul băiat se bătuse cu zmeul cu 8 capete. Până la urmă că le în la urma...fetele. Această operă epică se termină cu o nuntă.
Un alt argument sau afara faptului că opera citata este o operă epică are personaje: împăratul cele trei fiice cei trei feciori și zmeii.

In concluzie, am demonstrat faptul că opera citata este o operă epică.
Alte întrebări interesante