Limba română, întrebare adresată de MariaDragoiu, 8 ani în urmă

Va rog am nevoie de ea repedeee​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
1

Răspuns:

cateva idei...

Sentimentele si ideile poetice transmise prin poezie nu sunt explicite, ci sugerate.Pentru aceasta, poetul apelează la simboluri.

În orasul amortit, atmosfera este apasatoare, insalubra de "umezeala grea"

Limbajul utilizat de Bacovia conferă o expresivitate deosebită care  se manifestă cu ajutorul imaginilor artistice, dar și a figurilor de stil. Astfel, poezia de față este un text expresiv datorită imaginilor create, a figurilor de stil și a limbajului specific.

Principalele atitudini poetice sau stari sufletesti specifice simbolismului sunt tristetea, spleen-ul, oboseala psihica, disperarea, toate fiind sugerate prin simbolurile prezente în poezie: umezeala, glodul, agonia becului, piata trista, portile grele, trist bagaj etc

Prin elementul cadrului natural si prin modul de expunere a sentimentelor poezia se incadreaza la specia iterara a pastelului.

George Bacovia prezinta orasul ce "doarme ud în umezeala grea", imagine construita printr-o personificare. Apa, ca în toate creatiile lirice bacoviene, este un element dezintegrator de materie ce provoaca eului liric stari de disperare si degradare psihica, fara solutie de iesire din impas: "Si portile grele se-nchid".

în prima strofa "un bec agonizeaza, exista, nu exista" stand sa se stinga; în a doua, orasul aproape amortit, inactiv "doarme ud în umezeala grea",

Explicație:

Alte întrebări interesante