Istorie, întrebare adresată de avocad6262672, 8 ani în urmă

VA ROG AM NEVOIE URGENT!! DAU COROANĂ
1. Menţionează trei metode prin care Burebista a creat un stat puternic,
2. Transcrie din text fragmentul care arată raporturile geto-dacilor cu populaţiile vecine;
3. Mentionează două realităţi isto- ice prezentate in text: una despre geto-daci, inainte de venirea lui Burebista la conducere, alta des- pre statul dac după moartea lui Burebista;
4. Exprima o opinie! Este respectarea Vegilor importantă pentru progre- sul unei societăți? Argumentează, pe baza unor exemple concrete ale unor realitati din zilele noastre.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianna7014
7

Răspuns:

1. Burebista a creat un stat puternic prin exerciții, abținere de la vin și ascultare față de porunci.

2. Fragmentul care arată raporturile geto-dacilor cu populațiile vecine este: „[...] getul Burebista... a supus geților cea mai mare parte din populațiile vecine.”

3. O realitate istorică înainte de venirea lui Burebista la conducere despre geto-daci este că erau istoviți de războaie dese, iar o altă realitate despre statul dac după moartea acestuia este că acesta s-a dezbinat, fărâmițând puterea în mai multe părți.

4. În opinia mea, este importantă respectarea legilor pentru progresul unei societăți, în primul rând pentru că dacă nu ar exista/nu s-ar respecta legile nu ne-am mai respecta pe noi între noi și s-ar crea o mulțime de neînțelegeri, iar în al doilea rând, legile ne unesc ca popor și prin respectarea lor ne putem desfășura activitățile legal.


avocad6262672: mulțumesc
Alte întrebări interesante