Limba română, întrebare adresată de omg368, 8 ani în urmă

Va rog ,am nevoie urgent! Dau coroana!
•Realizati o compunere de 10-15 randuri iar titlul sa fie,,Balul Florilor”.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
3

Răsăritul soarelui nu mai avea prea mult timp și trebuia să-și facă apariția când vesele și cristaline picături de rouă începură a-și face apariția pe fiecare fir de iarbă de pe pajiștea unde urma să aibă loc balul flirilor, ca în fiecare dis-de-dimineață primăvara târzie.

Fiecare floare, parcă trezită dintr-un somn adânc era înveșmântată în culori bogate cărora picăturile de rouă le dădea strălucire.

Dintr-o dată, în ciriputul păsărilor, se porni ușoară adiere de vânt ce făcea ca potirul florilor să danseze într-un ritm doar de ele știut.

De la distanța de la care priveam, pajiștea părea o sală regală înveșmântată de bal, un bal a florilor unei primăveri târzii.

Răspuns de Leonard
2

Salut!

Balul florilor

Tânărul poposise în poiana dinspre Drumul Dorului, lungindu-şi ostenit trupul nu departe de izvor. Stropi delicaţi tresăreau, arcuindu-şi zborul în salturi voioase, se frângeau de roşiatice pietre dure, şlefuite de apa dulce,  pentru a ateriza ca o ploaie fină, necontenită, pe chipul încins încă de soare şi mers al trecătorului.

Pâlcuri de garofiţe de munte îşi întindeau braţele firave una către cealaltă, gesticulau sub fiorul vântului moale ce străbătea poiana, căutând parcă un râset, o îmbrăţişare, o încuviinţare de la partenerele de conversaţie. Cupele de cremene parfumate ale lăcrămioarelor, umplute cu roua dimineţii, le înveseleau chipul vioriu, iar trilul sfioasei ciocârlii, stăpâna regatului însorit, le îmbujora de emoţie obrăjorii înmiresmaţi de bucuria vieţii, de valsul inimii pădurii. Clopoţei albăstrui, străvezii, îşi îndoiau vesel tulpiniţele subţiri, invitând oaspeţii la bal.

Curând, sub perdeaua astrului solar, se desfăşurară rânduri de păpădii, unele îngâmfate, coafate cu aur galben, mergând câte două, altele scuturând puf fin din şuviţe de argint, înălţându-le deasupra dănţuitoarelor, ca în vis de poveste. Balul florilor de aprilie se porni sub privirea margaretelor din jilțul lor de piatră , iar tânărul îşi feri atent pletele după ureche, să admire emoţionat spectacolul ce tot mai des le scapă oamenilor ...


Luminix: Superb!
Alte întrebări interesante