Limba română, întrebare adresată de idenisamaria, 9 ani în urmă

Va rog am nevoie urgent de aceasta compunere : Sa descrieti un rasarit care se incheie cu urmatoarea secventa : "Ceva atat de simplu ,atat de natural si totusi plin de magie se petrece in fiecare dimineata ,acolo unde marea saruta nestingherita cerul :"M-Am intlis pe seslong ,asaltata de freamatul matinal .O noua zi incepe!


danieljardan: CAte propoziti?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danieljardan
0
   Intr-o dimianeata frumoasa de primavara i-am zis tatalui meu:
-Tata, putem merge astazi pe dealul cel mare
-Desigur draga mea.Daca vrei putem sa ramanem peste noapte
-Da,desigur.
     Plecasem pe deal si tata imi povestea diferite peripetii ce le facuse in copilarie.Cand ajunse ora de culcare eu ma dusesem in cort si diminiata m-am trezit dis de dimineata.
     Ma uitam la soarele ce se trezi de dupa nourasi.Ceva atat de simplu ,atat de natural si totusi plin de magie se petrece in fiecare dimineata ,acolo unde marea saruta nestingherita cerul :"M-am intlis pe seslong ,asaltata de freamatul matinal .O noua zi incepe!


Răspuns de sereagabyange
1
                                                   Matinal

   Era  o seara  racoroasa .Eram la munte impreuna cu familia mea.
            Stateam pe balconul cabanei si ma uitam pe partia  alba ca spuma laptelui.Era pustie. 
            M-am pus in pat desi nu aveam deloc somn.Am stat timp de 5minute  dar parca trecuse un veac.M-am dus iar pe balcon si  ma uitam pe o revista .Dupa vreo 3 ore in care am citit vreo 8 reviste pe care le luasem de la receptie  am adormit.
             A doua zi  s-a pertrecut un  miracol m-am sculat la 5 dimineata.Era ceva cu adevarat neobisnuit deoarece ma cultasem la 2 ,iar eu stateam foarte mult in pat de obicei.
           Dupa 5 min. in care mi-am preagatit hainele pt. ski  soarele incepea  sa se soale semn ca  nu semanm cu el in ceea  ce priveste sculatul devreame.
          Parca imi zambea . norii semanau  cu vata de zahar ars colorata in roz si portocaliu pe care o mancam la circ.Vedeam un bulgare de foc  care rasare ceva  ce nu prea vadeam .Acasa vedeam doar apusul dar nioci el nu era de neglijat numai ca bulbarele de foc se topea cadea  ca capul unui om de  zapada primavara.
        (incheierea,  acel fragment pe care l-ai dat)

sereagabyange: sper sa iti ajunga
Alte întrebări interesante