Matematică, întrebare adresată de bitzudesign, 9 ani în urmă

Va rog cele doua exercitii :)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de c04f
0
18) Daca notam  x^{2} =t , deci: 2xdx=dt, daca ,x=1, obtinem: t=1, pentru x=0, avem t=0, se obtine integrala cu schimbare de variabila:
 \frac{1}{2}  \int\limits^1_0 { \frac{dt}{ \sqrt[]{ t^{2} +1} } } \, = \frac{1}{2}[ln(t+ \sqrt[]{ t^{2} +1} )]  de la "0" la "1" =  \frac{1}{2}ln(1+ \sqrt{2})  raspuns: (d)
19) I= \int\limits^1_0 { \frac{x+a+1-1}{x+1} } \, dx =  \int\limits^1_0 {1} \, dx + (a-1) \int\limits^1_0 {ln(x+1)} \,  dx =1+(a-1)ln2egaland cu 1+ln2 rezulta a=2. Daca nu ai inteles calculele directe, poti sa ceri lamuriri. Succes.

c04f: Trebuie sa ai incredere in tine si vei vedea ca vei reusi. Succes.
bitzudesign: ok,am sa incerc multumesc
c04f: Nu trebuie sa te jenezi chiar daca sunt lucruri simple pe care nu le stii, daca nu vei intreba nu o sa le invata nici odata.
bitzudesign: nu inteleg de unde dt=2xdx
c04f: t= xpatrat, dt inseamna diferentiala lui t ( dar nu se studiaxa la voi asa ceva) si putem gandi ca se scrie dt in loc de derivata in raport cu t, ca sa se pastreze egalitatea derivam si in dreapta ne da 2x dx, (dx se pune pentru a spune in raport cu cine derivam, ori in dreapta sa derivat in raport cu x) .Teoria e mai complexa , dar mergand cu acest rationament ajungem la acelas rezultat ca atunci cand se aplica metoda a doua de shimbare  variabila tratata in manual care este mult mai dificila.
bitzudesign: La exercitiul 19 unde ati scris (a-1)integrala din ln(x+1) nu inteleg de ce ati mai pus integrala,ln (x+1)nu a iesit din integrala 1/x+1 ?
c04f: Da am gresit trebuia sa pun dupa ln(x+1) bara de la 0 la 1, dar nu am / verticala
bitzudesign: nicio problema,daca aveti timp sa v auitati la ultima problema postata
c04f: dupa meciul Barcelonei
bitzudesign: ok,multumesc domnule
Alte întrebări interesante