Studii sociale, întrebare adresată de Avaaaaa, 8 ani în urmă

Va rog cineva sa imi formuleze un text 10-15 randuri despre dreptul la viata al copilului! Clasa a v a​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mironcristina2007
1

Explicație:

Dreptul la viata

(1) Dreptul copilului la viaţă şi la inviolabilitatea fizică şi psihică este garantat.

(2) Nici un copil nu poate fi supus torturii, pedepselor sau tratamentelor crude, inumane sau degradante.

(3) Statul recunoaşte dreptul copilului la folosirea celor mai bune tehnologii de tratament şi recuperare, profilaxie a bolilor.

(4) În cazul în care părinţii refuză asistenţa medicală pentru copilul bolnav, aceasta se acordă contrar voinţei lor, la decizia consiliului de medici, luată în prezenţa reprezentantului puterii.

(5) În conformitate cu legislaţia, statul asigură mamei, în perioada pre- şi postnatală, condiţii necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului, pentru alimentarea lui raţională şi inofensivă, asistenţă medicală calificată şi gratuită, organizarea măsurilor de profilaxie a bolilor, de propagare a unui mod de viaţă sănătos.

Accesul la servicii medicale si la medicamente este garantat de catre stat. Parintii au obligatia de a solicita asistenta medicala necesara asigurarii starii de sanatate a copilului.

Pentru a indeparta barierele sociale si economice din calea copiilor cu disabilitati si pentru a crea un mediu in care acesti copii sunt acceptati de copiii de virsta lor si in viata comunitatii.

Persoanele care lucreaza cu copiii au obligatia de a raporta serviciilor publice orice caz suspect de abuz sau neglijenta. Legea interzice orice fel de pedeapsa fizica, acasa sau intr-o institutie care ar trebui sa se ocupe de protejarea sau educatia copilului.

Copiii au dreptul sa fie protejati si dreptul la asistenta din partea autoritatilor locale.

!!!oricine are dreptul la viață, acest lucru este cel mai important!!!


Avaaaaa: multumesc!
mironcristina2007: cu plăcere
Alte întrebări interesante