Istorie, întrebare adresată de dzaharia459, 8 ani în urmă

Vă rog dau 60 puncte coroana
Informația să fie doar din surse

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Voden
4

Bună!

   (✿◠‿◠)

 Utilizează sursele pentru a argumenta, într-un text coerent, afirmația: RASSM - imagine în miniatură a unui regim totalitar. (Utilizează cel puțin 3 argumente.)

   Ideologia comunistă a fost aplicată pentru prima dată în Rusia, în anul 1917. RASSM este doar unul dintre statele în care aceasta s-a răspândit, de aici și denumirea de „imagine în miniatură a unui regim totalitar”.

   O practică politică totalitară menționată în sursa A este desființarea proprietății private, deoarece regimul considera că proprietatea trebuie să fie socialistă. În mediul rural au fost confiscate terenurile țăranilor și transformate în ferme de stat, procesul fiind numit colectivizare. În mediul urban, statul a confiscat băncile, întreprinderile și societățile iar foștii patroni au devenit angajați, procesul fiind numit naționalizare.

   O altă practică menționată în sursa A este comunizarea învățământului. În școlile din RASSM se predau doctrine comuniste într-o limbă care seamănă decât foarte vag cu cea moldovenească.

   Conform sursei B, a fost introdusă și practica cultului personalității. În presă, la radio și nu numai, erau prezentate doar informații pozitive despre regim și conducător. Stalin era numit „Tătucul”.

  Așadar, în RSSM a funcționat un regim totalitar unde au fost încălcate numeroase drepturi și libertăți cetățenești.

Alte întrebări interesante