Religie, întrebare adresată de adinaa61pea00y, 8 ani în urmă

Vă rog! Dau coroana!
VI. Citește textul de mai jos și pe baza lui redactează o compunere
despre importanţa Bisericii, ca lăcaş de închinare. Dă un titlu potrivit.
Lăcașul de cult arată legătura dintre cult și cultură, dintre persoană
și comunitate, dintre comemorare și conlucrare, dintre credință și filantropie, dintre trecut, prezent și viitor (Preafericitul Părinte Patriarh
Daniel).​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adinaciobanu13
0

Un lăcaș de cult este un edificiu delimitat spațial și construit după anumite reguli, ce este folosit pentru utilizări consacrate și unde se adună practicanții unei religii pentru a se ruga, pentru a participa la desfășurarea de ritualuri de cult religios sau ceremonii și pentru a celebra sărbători religioase.

Lăcașurile de cult sunt simboluri importante ale expresiei spirituale și a implicării comunității, contribuind la definirea identității spațiale și culturale ale acesteia. În afară de rolul lor primordial, au servit, servesc și se pot constitui în centre administrative sau de întâlnire pentru populația zonelor respective, precum și ca sedii ale unor școli ecleziastice sau biblioteci, ori locuri de întâlnire și de celebrare ale unor evenimente sociale.

Deseori, semnificația lor se extinde dincolo de congregațile căror le aparțin. Unele dintre acestea, sunt recunoscute ca parte a patrimoniului cultural, arhitectural și religios.

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante