Geografie, întrebare adresată de dariamaria45, 8 ani în urmă

VA ROG DIN SUFLET AM NEVOIE CA SA-MI MARESC NOTA. DAU 50 DE PUNCTE + COROANA​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Campia de Vest se învecinează la nord cu Ucraina, la sud cu Serbia, la vest cu Ungaria, la est cu Carpații Occidentali

Carpații Occidentali se învecinează la Nord cu Câmpia de Vest, la Sud cu Carpații Meridionali, la Vest cu Câmpia de Vest , la Est cu Depresiunea Colinară a Transilvaniei .

Carpații Meridionali se învecinează la Nord cu Carpații Occidentali și Depresiunea Colinară a Transilvaniei, la Sud cu Subcarpații Getici, la Vest cu Carpații Occidentali, la Est cu Carpații Orientali.

Carpații Orientali se învecinează la Nord cu Ucraina, la Sud cu Subcarpații Curburii, la Vest cu Depresiunea Colinară a Transilvaniei , la Est cu Subcarpații Moldovei.

Podișul Moldovei se învecinează la Nord cu Ucraina, la Sud cu Câmpia Română, la Vest cu Subcarpații Moldovei, la Est cu Republica Moldova

Podișul Getic se învecinează la Nord cu Subcarpații Getici, la Sud cu Câmpia Română, la Vest cu Serbia sau Carpații Occidentali, la Est cu Câmpia Română sau Subcarpații Curburii

Câmpia Română se învecinează la Nord cu Podișul Getic, Subcarpații Curburii și Podișul Moldovei, la Sud cu Bulgaria, la Vest cu Serbia, la Est cu Podișul Dobrogei.

Podișul Dobrogei se învecinează la Nord cu Republica Moldova și Delta Dunării, la Sud cu Bulgaria, la Vest cu Câmpia Română, la Est cu Marea Neagră și Delta Dunării.

Subcarpații Getici se învecinează la Nord cu Carpații Meridionali, la Sud cu Podișul Getic, la Vest cu Carpații Occidentalii, la Est cu Subcarpații Curburii.

Subcarpații Curburii se învecinează la Nord cu Subcarpații Moldovei și Carpații Orientali, la Sud cu Câmpia Română, la Vest cu Subcarpații Getici, la Est cu Câmpia Română.

Subcarpații Moldovei se învecinează la Nord cu Podișul Moldovei, la Sud cu Subcarpații Curburii, la Vest cu Carpații Orientali, la Est cu Podișul Moldovei.

Delta Dunării se învecinează la Nord cu Republica Moldova, la Sud cu Podișul Dobrogei, la Vest cu Podișul Dobrogei și/sau Câmpia Română, la Est cu Marea Neagră.

Alte întrebări interesante