Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

!!!!! VA ROG E URGENT !!!!


O compunere pornind de la una din proverbele si zicatorile din poza.


!!!!!!DAU COROANA SI MULTE PUNCTE !!!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
,,Cine are o mesrie / Are o mosie''

 Este foarte important in viata ca la finalul anilor de studii sa ai o meserie , si nu una oarecare ci una care sa iti asigure un trai decent , multumitor lipsit de ,,grija zilei de maine'' . Un alt proverb spune ca ,,Meseria este bratara de aur'' . Intr-adevar  nu s poate numi sarac cel care stie sa faca cat mai multe lucruri . Un om priceput la un lucru sau la mai multe , poate fi considerat un om bogat. El isi obtine cu usurinta si in mod cinstit atat strictul necesar cat si bani pentru a se simti bine . Nu banul il face pe om multumit  pentru ca el este  trecator , ci maiestria mainilor si a mintii sale ii asigura un trai linistit si fara griji .
Răspuns de Roseee
1
Intr-o zi, Tom si Jerry se bateau intr-una. Tom se credea foarte destept pentru ca era mare, iar pe Jerry il credea prost ca e micut. Insa, in a doua zi, ceva neasteptat se intampla: Jerry ii cumpara o lapte pentru Tom. Cand Tom vazu ca soricelul micut i-a pus lapte in bolul acestuia, se tot intreba de ce a vrut sa ii faca o astfel de surpriza. Soarecele a plecat de langa bol, dar i-a lasat insa un biletel. Dupa mai bine de cateva minute, Tom se duse in bucatarie, unde era bolul cu lapte, iar acesta se uita in lapte ca sa nu fie vreo surpriza neasteptata, dar incolo, gasi un biletel mic pe care scria: "Draga Tom, stiu ca ne certam si ne batem des, dar vreau sa incetam. Cu drag, Jerry!".
Tom s-a emotionat, apoi a inceput sa bea din bolul cu lapte, dar... Cand acesta a atins cu limba laptele, tot lapticul s-a imprastiat in bucatarie.
Ca sa vedeti, chiar daca Jerry e mic, e destept, iar Tom, nu prea.
Concluzie: Buturuga mica rastoarna carul mare. 
Alte întrebări interesante