Matematică, întrebare adresată de hritcuvlad, 9 ani în urmă

Vă rog eu frumos!!
Am nevoie rezolvarea la 20.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de renatemambouko
2
x≠0
x≠-1
x≠-3              x∈R\{-3,-1,0}


[(x+1)/x-(x-1)/(x+1)+(1-x)/(x²+x)]:(2x-4)/(x²+3x)=
=[(x+1)(x+1)-x(x-1)+(1-x)]/x(x+1)]×x(x+3)/(2x-4)=
=(x²+2x+1-x²+x+1-x)/(x+1)×(x+3)/2(x-2)=
=(2x+2)/(x+1)×(x+3)/2(x-2)=
=2(x+1)/(x+1)×(x+3)/2(x-2)=
=(x+3)/(x-2)


x-2 I  x+3
x-2 I  x-2
x-2 I  x+3-x-2      x-2  I  1      x-2=1    x=3
                                              x-2=-1   x=1




hritcuvlad: Mulțumesc frumos!
Alte întrebări interesante