Matematică, întrebare adresată de Multumesc453, 9 ani în urmă

va rog
ex 5
ofer coroana primului raspuns corect

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
[5/(x-2) + 2/(x+2) -6/(x²-4)]: (x²+4)/(x²-4) +1] =
=[5(x+2)+2(x-2)-6]/(x²-4)]: (x²+4+x²-4)/(x²-4) =
=(5x+10+2x-4-6)/(x²-4) × (x²-4)/2x² =
=7x/2x² =7/2x

Utilizator anonim: am sa iti editez ca exista si ...pe acest site care raporteaza de dragul de a raporta!
Multumesc453: ms
Răspuns de renatemambouko
0
[5/(x-2)+2/(x+2)-6/(x²-4)] :[(x²+4)/(x²-4)+1]=
=[5(x+2)+2(x-2)-6]/(x²-4) : (x²+4+x²-4)/(x²-4)=
=(5x+10+2x-4-6)/(x²-4) × (x²-4)/2x²=
=7x/(x²-4) × (x²-4)/2x²=
=7x/1 × 1/2x²=
=7x/2x²=7/2x


Multumesc453: multumesc
Alte întrebări interesante