Matematică, întrebare adresată de bubulete3, 9 ani în urmă

va rog exercițiul 2.....

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nuintreba
1
x/3=y/4==> x=y*3/4
y/6=z/3==> z=y*3/6
acum înlocuiești

y*3/4+y+y*3/6=27
y+3y/4+y/2=27
pui y și 27 pe 1 și aduci la același numitor
4y/4+3y/4+2y/4=108/4
/4 de simplifica la toate fracțiile și rămâne
4y+3y+2y=108
9y=108
y=12
z=6
x=9
Răspuns de AcelOm
2
\frac{x}{3}=\frac{y}{4}\Rightarrow4x=3y
\frac{y}{6}=\frac{z}{3}\Rightarrow3y=6z
4x=3y=6z
y=\frac{4x}{3};~z=\frac{4x}{6}=\frac{2x}{3}
x+y+z=27
x+\frac{4x}{3}+\frac{2x}{3}=27
\frac{3x}{3}+\frac{4x}{3}+\frac{2x}{3}=27
\frac{9x}{3}=27
3x=27
x=9
y=12,~z=6
Alte întrebări interesante