Limba română, întrebare adresată de ManeaBianca123, 9 ani în urmă

va rog frumos!!! am mare nevoie de ajutor pt rezumatul cărții STAPUNUL LUMII DE JULES VERNE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sergiu011
9

Pe muntele Great-Eyry se produc o serie de incidente misterioase: se aud sunete surde și un incendiu impresionant animă crestele. Martorii evenimentelor sunt convinși că Great-Eyry este un vulcan care se trezește.

Pentru a soluționa misterul acestor evenimente, inspectorul Strock, cunoscut pentru curiozitatea sa dusă la extrem, primește misiunea de a escalada muntele, lucru nerealizat vreodată și considerat imposibil. Strock eșuează și, dezamăgit, se întoarce la Washington, unde este așteptat de o nouă misiune, la fel de stranie. Un vehicul misterios extrem de rapid a fost văzut gonind pe diverse drumuri ale Statelor Unite, punând în pericol pietonii și ceilalți șoferi. În timpul unei curse de automobile, vehiculul misterios câștigă cursa detașat, dar dispare în apele unui lac.

După o vreme, un submarin își face apariția în apele Marilor Lacuri, speriind populațiile de pescari. Inspectorul reușește să ajungă la bordul său, doar pentru a constata că este condus de Robur Cuceritorul care, după ce și al doilea Albatros a fost distrus, a realizat un nou vehicul Fantoma, capabil să meargă pe pământ, pe și sub apă, precum și prin văzduh. Atins de nebunie, genialul inventator vrea să înfrunte cele mai violente manifestări ale naturii pentru a dovedi că el este, cu adevărat, Stăpânul Lumii, gest care îi va fi fatal.



ManeaBianca123: Multumesc foarte mult mi ai fost de mare ajutor
sergiu011: npc
ManeaBianca123: Poti sa imi spui te rog frumos si personajele?
Alte întrebări interesante