Limba română, întrebare adresată de mariusnan, 9 ani în urmă

VA ROG FRUMOS : DAU COROANA
Un eseu dupa aceste versuri cu semnificatia lor
Sa deschizi o carte frumoasa si sa te cufunzi in ea ...Ce sarbatoare !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de moraruandreea1deea
1
  prin versurile date,autorul doreste sa evidente faptul ca nimic nu poate fi mai frumos si mai profund decat o carte.
 Nimeni niciodata nu va intelge acest lucru pana in momentul deschiderii ei. odata deschisa,o carte este ca rasaritul...mii de idei ti se invaluiesc in minte,iar imaginatia ta o ia razna.
  incerci sa traiesti povestea descrisa in carte,inceci sa te pui in locul personajelor si,efectiv sa traiesti prin ele intamplarile lor. devine ceva profund,de care te desparti cu greu,mintea ta imbratiseaza actiunea,devii unul cu cartea,iar atunci cand totul ia sfarsit si revii la normal,ai impresia ca a fost o reincarnare in care tu,un simplu om,ai trait momente speciale si ai avut diferite  puteri si sentimente,diferite de ceea ce esti cu adevarat.
 Poti fi ceva la care nu te-ai gandit niciodata,,,ba chiar o fiinta ciudata si neinteleasa,sau poti fi un simplu om neinteles.
  Poti avea sentimente si trairi diferite fata de viata de zi cu zi si poti fi chiar si afectat atat la propriu cat si la figurat. Poti avea super-puteri,sau poti fi un om normal,exact cum esti de obicei. insa,putini inteleg o carte,putini stiu sa traiasca actiunea si sa patrunda adanc printre randuri.
 Daca pentru o clipa,o coperta ar fi data peste cap,iar apoi cate o pagina pe rand,daca pentru un moment ai incerca sa te pui in pielea personajului si ai incerca sa evadezi din lumea normala in care te aflii si sa urci dincolo de culmile adevarului si normalului,nimic si nimeni nu te-ar mai putea opri sa termini ce ai inceput.
  De aceea cartea este o sarbatoare...pentru ca te ajuta sa traiesti lucruri noi si sa te bucuri impreuna cu personajul.
 Nu intotdeauna sentimentele pe care le traiesti dincolo de real sunt pozitive,,,de multte ori,lucrurile pot lua o intorsatura ciudata,sau ba chiar mai rau de atat,tu,punandu-te in locul personajului principal,iti poti pierde viata. sfarsitul poate fi tragic,sau poate fi unul bun...personajele pot fi rele sau une,,,
 Actiunea se poate petrece oriunde...atat intr-un loc normal,concret si bine realizat,ori intr.un loc abstract,unde nimic nu este adevarat si nimic nu se poate atinge.

moraruandreea1deea: ok
moraruandreea1deea: vezi ca ti-am facut eu alineatele
mariusnan: te rog poti sa mai continui cate va randurio te rog canu sa umplut o pagina
moraruandreea1deea: ok
mariusnan: iti multumesc mult
moraruandreea1deea: gata
moraruandreea1deea: coroana?? :))
mariusnan: da iti dau dar nu imi scrie aici
mariusnan: marcheAZA CEL MAI BUN
mariusnan: cand apare romit ca iti dauu
Alte întrebări interesante