Istorie, întrebare adresată de VVioletta, 9 ani în urmă

Va rog frumos!!!!Este URGENT!!Dau 50 de puncte pentru cel mai bun raspuns!

Se da textul:

"Lorzii si comunele(parlamentul),declara,inainte de toate,pentru apararea vechilor drepturi si libertati:1.ca pretinsa putere a regelui de a suspenda legile sau aplicarea lor fara acordul Parlamentului este ilegala;4.ca orice impozitare baneasca in beneficiul Coroanei,fara acordul parlamentului,este ilegala;6.ca ridicarea si intretinerea unei armate in regat pe timp de pace,fara acordul Parlamentului,este contrar legii;8.ca alegerile membrilor parlamentului trebuie sa fie liberi;13.ca parlamentul va trebui sa fie convocat cu regularitate.

                                                                      (Declaratia Drepturilor-1789)

1.Precizati importanta articolului 1 din document.

2.Stabiliti o cauza pentru care articolul 4 a fost scris in in forma din document.

3.Mentionati 3 domenii din viata statului englez in care puterea regelui era micsorata.

4.Indicati o cauza pentru care articolul 8 isi pastreaza isi pastreaza valabilitatea si in statele contemporane.

5.Imaginati-va ca sunteti membrii ai Parlamentului si participati la scrierea declaratiei de mai sus.Redati un dialog intre parlamentari,in lrgatura cu scrierea a doua dintre articole,la alegere.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Puku7
165
1.Suspendarea si aplicarea legile fara acordul parlamentului este ilegala chiar si pentru rege deoarece Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului si unica autoritate legiuitoare a tari.

2.Acesta a fost scris sub forma de document deoarece parlamentul se ocupa cu adoptarea bugetului.

3.Suspendarea si aplicarea legilor, adoptarea bugetului, organizarea administrativ-teritoriala.

4.Deoarece deputatii si senatorii trebuie sa apere si sa promoveze interesele celor pe care ii reprezinta, sa-i ajute sa-si revolze problemele, daca acestea sunt importante pentru viata comunitatii.

5. -Domnule senator am o idee.
-Ce idee?Poate daca e buna o putem trimite la guvern.Si poate o aproba.
-O vor aproba cu siguranta.
-Povesteste-mi!
-M-am gandit sa organizam la scoala o saptamana, numita "Saptamana Muncitoare" in care fiecare elev sa isi pregateasca cate o activitate cu care sa produca bani.Jumatate din venit o sa ii revina lui iar cealalta jumatate sa ii revina scolii iar apoi noua.Cu acesti bani vom renova fiecare scoala si vom adauga ore in plus pe placul celorlalti.
-Este o idee buna, am sa o scriu imediat pe o coala de hartie si am sa o trimit la guvern.Daca accepta as fi foarte fericit sa se intample ce ai spus dumneata.

Alte întrebări interesante