Limba română, întrebare adresată de slabanog, 9 ani în urmă

Va rog frumos sa imi scrieti un text cu titlul intalnire cu Lizuca

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ciocolată813
1
Întânlire cu Lizuca
Era vara! Luasem vacanta .Nerabdatoare, am deschis cartile de la premiera. Am vrut sa citesc ,,Dumbrava Minunata'', dar am adormit. Se facea ca eram intr-o padure mare.Se apropia cineva. Era Lizuca, asa cum mi-o amintesc, o fetita maruntica,cu nasucul mititel, gurita cam mare , obrajorii rosii si ochii caprui umbriti de gene negre. 
Ea ma luase de mana si imi zice:
-Nu iti fie teama, vino cu mine si iti voi arata imparatiile padurii.
Am mers amandoua prin padure si am vazut tot felul de personaje: Alba-Ca-Zapada si cei sapte pitici, Luchi, Capra cu trei iezi, Ileana Cosanzeana, Cenusareasa, Bell si altele. Noi mai mersem putin si deodata in fata noasra era un castel foarte mare cu tot felul de personaje din toate povestile.
-Aici este castelul nostru, castelul tuturor povestilor.
Eu, mirata, spusei:
-Ce frumos este! Mi-as dori sa stau aici, cu voi, in imparatia padurii, dar imi va fi prea dor de parintii mei. Uite, tu esti frumoasa, harnica, buna la inima si ajutatore. Nu iti mai trebuie inca o fetita ca mine. Nici macar nu sunt dintr-o poveste.
-Ai dreptate! Multumesc pentru ca mi-ai spus aceste vorbe frumoase.
Deodata, se auzi un zgomot. Era ceasul meu care ma trezea in fiecare dimineata. Vazand acestea, am realizat caci era doar un vis.
Răspuns de Anamariaheart
1
Intalnire cu Lizuca
Intr-o primavara ,  am pornit intr-o plimbare pe campul inflorit.Iarba era verde, proaspat crescuta , fiintele erau reinviate dupa iarna grea. Totul era frumos cand deodata o fetita inalta , cu paru des , lung pana la genuchi si putin incretit , cu ochii albastrii parca cerul se oglindea in ei, cu gurita frageda , cu buzele rosii ca fraga , cu pantofori multicolori la fel cume era si rochita ei , se plimba si ea pe campul pli de flori colorate si parfumate. Am salutat-o si am intrebat-o cum o cheama si ce facea . Mi-a raspuns si mi-a zis ca o cheama Lizuca si ca a plecat intr-o plimbare fiindca nu isi suporta mama vitrega. Aceasta m-a intrebat daca nu vreau sa ma plimb cu ea o vreme. Eu am acceptat si am inceput sa povestim tot felul de chestii. Pe mine m-a impresionat povestea fetitei . Mi-a spus ca isi cauta cainele ratacit si ca mama ei murise si fetita a ramas in grija unei mame vitrege care era rea cu ea si dorea sa mearga la bunicii ei care o iubeau si cu sufletul si cu care vroia sa isi petreaca restul zilelor . Intre timp , dupa cautarile catelului ratacit , eu impreuna cu Lizuca ne-am continuat drumul spre bunci. Intr-un final ne-am intalnit cu buncii care plecasera la cumparaturi . Acstia au fost bucurosi sa vada fetita si i-au promis ca o va locui la ei si vor avea grija de ea toata viata. Pe mine m-au rasplatit cu ceva dulce ca am ajutat -o pe Lizuca sa ajunga la ei. A fost foarte frumos sa imi petrec o parte din zi alaturi de Lizuca si cainele ei credincios. 
Alte întrebări interesante