Studii sociale, întrebare adresată de XxMariLoveXx, 8 ani în urmă

Va rog frumos sa ma ajutai URGENT!! DAU COROANA!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidyy
1

Răspuns:

1 . respectarea demnității umane,libertatea,democrația,egalitatea,statul de drept șirespectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minorităților.Cetățenii UE au dreptul să călătorească, să se stabilească și să lucreze oriunde pe teritoriul Uniunii. Pentru exercitarea deplină a acestor drepturi a fost instituit un sistem eficace, care este îmbunătățit permanent. Carta drepturilor fundamentale reunește într‑un singur text toate drepturile persoanelor, grupându‑le în jurul câtorva principii majore: demnitatea umană, libertățile fundamentale, egalitatea între persoane, solidaritatea, drepturile cetățenilor și justiția. Orice cetățean are dreptul de a adresa o petiție Parlamentului European cu privire la orice chestiune care este de competența Uniunii. Inițiativa cetățenească europeană le permite cetățenilor să promoveze adoptarea de legi considerate necesare pentru aplicarea tratatelor. Tratatul de la Lisabona a introdus mai multe elemente noi în spațiul de libertate, securitate și justiție, inclusiv o procedură decizională mai eficientă și mai democratică, competențe sporite pentru Curtea de Justiție a UE și un rol nou pentru parlamentele naționale.

2.

a ) Statul de drept este un „stat constituțional” în care exercitarea puterii guvernamentale este constrânsă de lege[2] și este adesea legată de conceptul anglo-american al statului de drept, dar diferă de acesta prin faptul că subliniază și ceea ce este doar (adică, un concept al dreptății morale bazat pe etică, raționalitate, drept, drept natural, religie sau echitate). Astfel este opusul lui Obrigkeitsstaat sau Nichtrechtsstaat[3] (un stat bazat pe folosirea arbitrară a puterii) și al lui Unrechtsstaat (un non-Rechtsstaat cu capacitatea de a deveni unul după o perioadă de dezvoltare istorică).

Într-un „Rechtsstaat”, puterea statului este limitată pentru a proteja cetățeanul de exercitarea arbitrară a autorității. Cetățenii împărtășesc libertăți civile și pot folosi tribunalul.

b ) Situația României nu am gasit-o :((

Alte întrebări interesante