Limba română, întrebare adresată de bentaayanaelena6, 8 ani în urmă

VĂ ROG FRUMOS SĂ REZOLVAȚI !!!!CORECT!!!! EXERCIȚIUL. PENTRU RĂSPUNSUL !NUMAI! CORECT!!!!
Dacă scrieți aiurea doar pt puncte dau raport la răspuns și la cont. ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariamurasco7
1

Răspuns:

Ummm...

Hai să încerc. Eu o să le analizez doar pe cele subliniate din punctul a.

Explicație:

,, luminoase " - adjectiv provenit de la verbul ,, a lumina " , variabil cu patru forme, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul ,, fâșii ,, ( feminin, plural, genitiv ), grad de comparație pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival.

,, albicioasă " - adjectiv propriu-zis, variabil cu patru forme, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul ,, structura ,, ( feminin, singular, nominativ ), gradul de comparație pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival.

,, neregulată " - adjectiv propriu-zis, variabil cu patru forme, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul ,, structura ,, ( feminin, singular, nominativ ), gradul de comparație pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival.

,, înstelat " - adjectiv provenit de la substantivul ,, stele ", variabil cu patru forme, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul ,, cerul " ( masculin, singular, acuzativ ), gradul de comparație pozitiv, funcția sintactică de atribut adjectival.

,, ( mai ) mare " - adjectiv propriu-zis, variabil cu două forme, se acordă în gen, număr și caz cu substantivul ,, sistem ,, ( masculin, singular, genitiv ), gradul de comparație comparativ de superioritate, funcția sintactică de atribut adjectival.


mariamurasco7: la ,, luminoase ,, este provenit de la substantivul ,, lumină "
mariamurasco7: scuze
mariamurasco7: greșeala mea
bentaayanaelena6: Multumezc dar si B cel putin Plssss am nevoie
Alte întrebări interesante