Limba română, întrebare adresată de AbiiTalent77, 8 ani în urmă

vă rog frumos temele spuneți editează un text creativ după planul de idei de mai jos la un parc se va organiza o expoziție de oameni de Zapada la școală copiii confecționează și scriu invitații pentru părinți și bunici copiii merg în parc și își își construiesc oameni de zăpadă oamenii de zăpadă înfățișează părinții și bunicii și copiii expoziția este vizitată de părinți și bunici toți se amuză de obiectele vestimentare ale oamenilor de zăpadă

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rollerblade
15

Este o zi frumoasă de iarna .Zapada cristalina s-a asternut peste pamantul amortit ca faina la cernut.

In parc se va organiza o expozitie de oameni de zapada.La scoala copiii confectioneaza si scriu invitatii pentru parinti si bunici.Copiii merg in parc si care mai de care mai galagiosi.Ei construiesc oameni de zapada,cu ochii de carbuni,cu nas de morcov si cu o matura in loc de brat.Ca sa nu-i fie frig ,i-au pus un fular si o caciula mai veche.O fetita poznasa gusta din zapada,iar omul ei de omat parca multumeste naturii ca a lasat-o sa-l creeze.Doi baietei fac ingerasi de zapada,dand forme covorului de nea.

Oamenii de zapada ii infatisa pe parinti,bunici si copii.Expozitia este vizitata de parinti si bunici.Toti se amuza de obiectele vestimentare ale oamenilor de zapada.Alti copii se bat cu bulgari,se rostogolesc si se bucura de iarna.

Seara se lasa cu pasi repezi si tacuti.Tacerea adanca domina tinutul.

Răspuns de rodicajurescu
12

                                          Expozitia


              E iarna si e vacanta!

              Domnul director al scolii s-a gandit sa organizeze o expozitie de oameni de zapada, confectionati de copii. Material alb si sclipitor e din belsug, iar parcul e destul de mare!

             Copiii s-au mobilizat repede, ca doar de-aia avem toti telefoane,  si au venit la scoala sa pregateasca invitatiile pentru parinti si bunici. Au decupat, au lipit, au desenat, au colorat, au scris frumos cu litere albastre si  argintii si... intr-un timp record, invitatiile au fost gata de distribuit.

            A doua zi, toti copiii au venit in parc, impreuna cu parintii, bunicii si fratii lor mai mici. Unii si-au luat cu ei si catelusii. Elena, sora mai mica a Dianei, l-a adus in buzunar pe Sisi, hamsterul ei cel prietenos.

            Cei care ieri au confectionat invitatii pentru expozitie, azi au venit cu cate un saculet cu obiecte de imbracaminte si decoratiuni si... s-au apucat de treaba: Cu meticulozitate si seriozitate maxima, ei au construit, cum s-au priceput mai bine, o multime de oameni de zapada. In scurt timp,  parcul a devenit o aglomeratie de oameni de zapada. Dar, nu orice fel de oameni de zapada: Copiii au construit oameni de zapada care sa semene cat mai bine cu ei insisi, cu fratii lor, cu parintii, cu bunicii lor... I-au si imbracat si decorat pe toti, cu ce isi adusese fiecare de pe-acasa... Chiar si Sisi a primit un frate mare, alb si nemiscat: un hamster de zapada urias, sclipitor si cu sepcuta rosie a Elenei pe cap!

         Toata lumea e vesela. Mai ales parintii si bunicii. Sunt entuziasmati de priceperea si creativitatea copiilor lor si se amuza copios pe seama exponatelor echipate cu fulare, sepci, veste si manusi... cunoscute... Doar Sisi nu e deloc entuziasmat de copia lui de nea si roade cu sarg buzunarul Elenei.

        A inceput din nou sa ninga. Veselia generala ia amploare si mai mare...

Alte întrebări interesante