Istorie, întrebare adresată de jakaMD, 8 ani în urmă

Vă rog frumoss ma poate ajuta am miine teza la istorie
Tema la eseu
Omul politic sau generalul Napoleon Bonaparte și-a influențat atît de decisiv epoca ?
Vă rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
10

Eu urmeaza sa iti dau cateva idei pe care ai putea sa le folosesti :

Introducere : Generalul Npoleon Bonaparte , in calitate de unul dintre cei mai importanti oameni politici din istoria Frantei , a influentat crucial epoca in care a trait prin suita (multitudinea) realizarilor intreprinse de acesta in timpul celor 3 etape prin care a trecut Franta in perioada sa : Directoratul (1795-1799) , Consulatul (1799-1804) si Imperiul (1804-1815).

Cuprins: Fiind unul dintre generalii ce s-a afirmat in Directorat  , in timpul campaniilor intreprinse in Egipt si Italia , acesta avea o vasta experienta politica si militara. In timpul Consulatului , in urma loviturii de stat din 1799 acesta a promulgat intreaga putere si a instaurat o dictatura militara . A promulgat o noua constitutie prin care a devenit prim consul , desfasurand o activitate extrem de fecunda mai ales prin Codul de legi   care ii poarta numele , cod de legi ce era in concordanta cu noile realitati impuse de revolutia franceza . in el erau prezentate relatiile dintre angajat-angajator , membrii familiei si era sustinut dreptul la proprietate si respectarea regulamentelor incheiate intre parti liber cosimtit , ceea ce constituia expresia juridica a intereselor claselor mijlocii cu activitati economice in domeniul industriei si comertului.

Administratia a devenit mai eficienta , prin eliminarea coruptei care domnea in organele statului in timpul Directoratului. S-a reintrodus ordinea in finante s -a pus capat hotiilor si dezordinilor de tot felul din actiivitatea functionarilor de stat . Codul civil a fost introdus in tarile cucerite de Franta in in timpul guvernarii lui , constituind un model pt tarile europene si pt Romania unde a fost adoptat in 1864.

Prin aceasta realizare , acesta a reusit sa si impuna stapanirea in mod administrativ asupra tarilor si teritoriilor cucerite : Austria(1805 Austerlitz cea mai mare victorie) Rusia Prusia (1806 Iena , unde isi pierde statutul de mare putere provizoriu)

De asemenea , in statele faramitate Germania ,,italia prin cucerirrea napoleoniana s-a dezvoltat constiinta nationala dorindu-se unificarea , iar in statele deja unificate , dorinta de independenta.

Incheiere: Napoleon a adus progres pt Europa .A aparat cuceririle revolutiei in Franta si prin intermediul armatelor sale a raspandit idei revolutionare pe intreg continentul.In mod ireversibil , lumea a intrat in epoca moderna prin intermediul lui , prin codul civil si legislatia sa .

Mai poti dezvolta de asemena despre bataliile conduse de el  

succes!

Alte întrebări interesante