Limba română, întrebare adresată de hagidorel626, 8 ani în urmă

Va rog ftumos ajutatima!!Vreau un text imaginar despre Zebre !!( dar sa fie mic!)Pentru proiect!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anonima277
2

La început zebra era un cal alb ca toți caii, doar că nu îi prea plăcea sa stea lângă oamenii . Într-o zi ea se plimba printre niște copaci în căutarea hrăni. S-a întâlnit cu prietena ei , girafa , care a atentionat-o că a văzut un om prin apropiere. Zebra a fost puțin speriată de gândul că s-ar putea întâlni cu acel om , dar tot și-a continuat excursia.

După puțin timp a ajuns la o cascadă, unde s-a întâlnit cu omul. Primul gând pe care l-a avut a fost să fugă departe , dar după aceea a devenit curioasă de ce făcea acel om. El stătea pe un scăunel cu o pânză albă în fața lui , avea ceva în mână, dar zebra nu putea să vadă exact ce era lucrul acela, semăna cu un băț. S-a apropiat mai mult de el și a văzut că tine o pensulă cu care picta cascada din fața lui. Lângă el erau asezate câteva culori, pe lângă ele era și o non culoare , era chiar preferata zebrei, negrul.

Ar fi vrut să se ducă la om ca să-l întrebe dacă poate să picteze și pe ea ceva negru , adora negrul, dar nu prea îl vedea des unde trăia ea. Până la urmă si-a facut curaj și s-a dus să-l întrebe. Omul a fost placut surprins de întrebarea zebrei și a acceptat provocarea. După câtva timp a reușit să-i picteze pe tot corpul niște dungi destul de frumoase.

De atunci toate zebrele s-au dus la acest om pentru a le picta dungi pe tot corpul , încantate de dungile pictate pe sora lor zebră.

( Scuza-ma pentru posibilele greșeli gramaticale. Sper că te-am ajutat. Mult succes la școală! )

Alte întrebări interesante