Matematică, întrebare adresată de andreeavalentina2006, 8 ani în urmă

Vă rog mult!Este urgent!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexajutorteme
1

Explicație pas cu pas:

a)Folosesti formula (a+b)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2}

a+b=7⇒(a+b)^{2}=49⇒a^{2}+b^{2}+2ab=49

b)Folosesti formula (a-b)(a+b)=a^{2}-b^{2}

a^{2}-b^{2}=28⇒(a-b)(a+b)=28

              4(a+b)=28⇒a+b=7

c)Folosesti formula (a+b)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2}

x+1/x=√3⇒(x+1/x)^{2}=3⇒x^{2}+2x·1/x+1/x^{2}=3

x^{2}+2+1/x^{2}=3

x^{2}+1/x^{2}=3-2=1

             


andreeavalentina2006: Mulțumesc mult!:)
Alte întrebări interesante