Limba română, întrebare adresată de siveclarisa, 9 ani în urmă

Va rog mult !! Ma ajutati cu un text nonliterar cu titlul "Copacul" Va rog tare mult .. :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de inuta62
23
Arborele sau copacul în botanică este o plantă perenă, multianuală cu un trunchi lemnos evident cu ramuri dezvoltate ce prezintă frunze, flori, din care se dezvoltă fructe și rădăcini ce au forme diferite după specie.
Ramurile cresc în grosime și lungime anual prin mugurii terminali.
Spre deosebire de arbust arborele are un truchi lemnos puternic mai gros și înalt ca arbustul (peste 7 metri înălțime), ramurile copacului alcătuind o coroană.
Răspuns de Adriana2002
10
iata: text nonliterar despre un copac :
Molidul este o specie folosita traditional pentru a decora casele europenilor in timpul  sarbatorilor de iarna. Acesta reprezinta cel mai batran copac identificat pana acum.”, a declarat Kullman. Molidul, denumit “Tjikko”, are doar 5 metri inaltime si isi traieste batranetea pe un varf de munte din provincia Darlana, Suedia, la altitudinea de 910 metri. Probabil va intrebati cum a reusit acest copac sa supravietuiasca atat de mult timp. Leif Kullman explica: “Incredibila longevitatea a copacului este datorata in mare parte de abilitatea sa de a se clona. Durata medie de viata a unui trunchi este in jur de 600 de ani, dar odata ce aceasta se usuca, unul nou creste din aceeasi radacina. Prin urmare, copacul are o speranta de viata foarte mare.” Asadar, nu copacul in sine este batran, ci radacina sa se bucura de o asemenea longevitate.
Alte întrebări interesante