Limba română, întrebare adresată de iuliana2389, 8 ani în urmă

Va rog multt de tott!!!

Ma puteți ajuta cu un rezumat: Charles Dickens ,,Oliver Twist”



Dau coroana!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vasilciucecaterina
1

Răspuns:

În această carte este vorba despre peripețiile unui copil, Oliver Twist. El a fost singur de mic. A fost dus la azilul de copii. Ducea o viață destul de sumbră și anostă. Atunci când el cerea de mâncare sau puțină odihnă, era certat și i se spunea că era nemulțumit.

Cei de la azil, săturându-se de Oliver, se hotărâră să îl dea ucenic cuiva. Acel cineva s-a dovedit a fi antreprenorul parohial. Nici această viață, alături de acest domn, nu a fost plăcută pentru Oliver pentru că și acolo era certat din aceleași motive. Pentru că acel trai nu era plăcut deloc, a fugit la Londra.

Făcuse un drum lung și era obosit. Pe străzile Londrei se întâlni cu un băiat căruia i se spunea Șmecherul. Oliver îi spuse că îi era foame și că era foarte obosit din cauza drumului lung. Șmecherul îi zise că știa un bătrân evreu care era foarte bun cu el și îi dăruia un adăpost și că ar putea să îi ceară să îl primească și pe el.Oliver acceptă, iar amicul său îl duse la casa evreului, unde mai întâlni un băiat. Aici sărăcia domnea. Totul era vechi și dărăpănat. Până la urmă Oliver își dă seama că cei trei erau niște hoți și începu să se distanțeze de ei. După un timp, îl salvează din mâinile ticăloșilor un domn care se numea Brownlow. Îl primi în casa lui, îl îngriji și făcu totul ca băiatul să se simte bine.


iuliana2389: Buna
iuliana2389: Mulțumesc *
Alte întrebări interesante