Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog putin ajutor :vreau sa realizati un text cu următoarea idee : Ce semnifica ce importanta are profesorul in dezvoltarea unui copil! Plzz repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de purlucaflorinp9wuz1
0

Cat de importanta este relatia profesor-copil si cum il influenteaza aceasta pe copil? Invatatorul din clasele primare, apoi dirigintele, insa si alti profesori joaca un rol important in viata copilului. Rol care nu se limiteaza la orele din clasa si la materiile scolare. Influenta unui invatator sau a unui profesor depaseste activitatile scolare.

La orice varsta, fiecare dintre noi inca purtam amintirea a unora dintre profesorii nostri, profesori care ne-au fost dragi, care ne-au inspirat sau care, dimpotriva, ne-au descurajat si ne-au facut viata grea. Influenta profesorilor in viata copilului poate fi una majora, intr-un mod pozitiv sau nu.

Profesorii sunt persoane importante in viata copilului, oferindu-i atat educatie, disciplina, ghidare, motivatie si fiind deseori modele pentru acesta. Relatia profesor-copil (si bineinteles, invatator-copil) este una importanta, copilul petrecand odata cu varsta scolara o mare parte a timpului in mediul scolar. Prima parte a vietii sale, copilul invata totul de la parintii sai, cei semnificativi care ii ofera dragoste, ocrotire, primele cunostinte despre lume. Apoi, intra in ecuatie si alte persoane de referinta ce vor avea un impact major asupra vietii copilului, profesorii fiind printre cei mai importanti – copilul nu invata de la invatatorii si profesorii sai doar informatii si abilitati, ci si moduri de interactiune, valori, perspective asupra lumii. Desi parintii vor ramane modelele prime si importante ale unui copil, nu se poate trece cu vederea influenta importanta a profesorilor.

Relatia profesor-copil este importanta si poate avea o influenta majora asupra sa: indeosebi deoarece copilul petrece atat de mult timp la scoala si deoarece profesorii sunt figuri respectate, acestia devin modele pentru copil. Parintii pot deveni chiar putin gelosi pe influenta profesorilor: ati fost vreodata pusi in situatia in care sa ii dati copilului un sfat oarecare, iar el sa va raspunda: „mai bine fac cum a zis domnul profesor”? Este evidenta influenta unora dintre profesori asupra copilului daca luam in considerare emotiile puternice pe care relatia profesor-copil le poate naste la acesta din urma: copilul are o mare admiratie si respect pentru unii dintre profesorii sai, chiar si o mare afectiune (preponderent in clasele primare si de gimnaziu); alteori, copilul isi uraste cu adevarat unii dintre profesori, ceea ce arata, la fel, puternica influenta pe care o pot avea acestia asupra sa.


Alte întrebări interesante