Studii sociale, întrebare adresată de oantaianis, 7 ani în urmă

Va rog referat respect și acceptare 17-27 rânduri ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CristinaToma2010
0

Răspuns:

Atitudini

Educaţia interculturală promovează atitudini tolerante, deschise, de acceptare şi înţelegere firească a raportului ”eu-celălalt” şi a noţiunii de străin,recunoaşterea şi respectarea diferenţelor culturale prin valorificarea pozitivă a relaţiilor de egalitate între oameni şi nu prin aplicarea polarităţiisuperior-inferior.

Atitudinea

reprezintă o noțiune importantă în relațiile interpersonale, adică în relațiile „eu-celălalt”. Raportul „eu-celălalt” îl găsim la școală, dacă

vorbim de tineri, la locul de muncă, dacă privim la persoanele adulte și în societate, dacă privim persoana la orice nivel de vârstă. Avem relații șidezvoltăm atitudini în familie, cu vecinii de la bloc sau de pe strada unde locuim, dacă mergem la magazin, dacă mergem la teatru sau la film, etc.

Ce sunt

atitudinile

?

Atitudinile sunt predispozițiile învățate de a reacționa cu consecvență, într-un mod favorabil sau nefavorabil față de un obiect sau o clasă de obiecte, deo persoană sau un grup de persoane.Altfel spus, atitudinile sunt învățate nu instinctive. Nu ne naștem cu ele, și la vremea potrivită le punem în practică. Atitudinile noastre față de cei din

jur le deprindem în familie, la școală și prin experiețele noastre pe care le raportăm la norme și valori personale.Perioada copilăriei este perioada în care se formează cu precădere sistemul nostru de valori. Atitudinile pe care le vom deprinde în această perioadă neva marca întraga viață într-un mod pozitiv sau negativ. Copilul este precum un diamant neșlefuit.

Alte întrebări interesante