Limba română, întrebare adresată de Anamaris11, 9 ani în urmă

va rog repede compunere despre vulpe adica sa o descriem unde traieste portretul fizic s.a. poate si Coroană

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Traistaruadina
5
Desi de obicei vulpea e considerata a fi roscata, de fapt coloritul sau prezinta o mare varietate (de la roscat aprins pana la galben-cenusiu). Se vorbeste, ca urmare, de existenta a trei varietati de vulpe: de mesteacan (cu pieptul, partea ventrala si varful cozii albicioase, iar partile laterale galbui), cu cruce (care are o dunga neagra pe spinare, care se incruciseazã cu cea de pe membrele anterioare; cea mai raspandita) si carbunareasa (cu pieptul, gatul, abdomenul si varful cozii cenusii sau negru-cenusiu si picioarele negre). Exista insa si varietati intermediare. 
Vulpea rosie, care traieste si in Romania, este considerata vulpea comuna, chiar daca nu toate exemplarele acestei rase obisnuite au blana roscata. Vulpile traiesc in aproape toate zonele globului: peste tot in Europa, in Asia, America de Nord, ba chiar si in nordul Africii si in Australia - acolo unde au fost aduse cu un secol in urma de vanatorii britanici. Si, bineinteles, la Pol - unde intalnim vulpea alba (argintie).
Răspuns de jajtor73
3
Vulpea traieste in paduri. <br />Ea se ascunde in gropi <br />ea se duce sa vaveze pasari pentru asi hrani puii<br />cand vor mai creste I va in vata sa isi castige singuri hrana. <br /><br />Sper ca te am ajutat.
Alte întrebări interesante