Limba română, întrebare adresată de alexia5123, 8 ani în urmă

Vă rog repede. Dau coroană. ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oberinde
1

Răspuns:

Cartea aleasa de mine este ''Amintiri din copilarie'' de Ion Creanga .Am ales acest roman deoarece autorul povesteste cu mult drag si nostalgie despre copilaria sa.Este o carte complexa,in care sunt cuprinse etapele dezvoltarii lui Nica,personajul principal,drumul sau de la copilarie la maturitate.

Copilaria este strans legata de satul sau natal,de prieteni,familie,scoala si obiceiurile locale in zilele de sarbatoare.Una din caracteristica de baza a copilariei,un atu important in dezvoltarea sa,este jocul.Aici jocul este prezentat ca naivitate(copiii se jucau intre ei in camera lor ,seara,inainte de culcare,tatal lor de abia reusea sa-i potoleasca ,se joaca cu pisicile,cu ceaslovul prindeau muste etc).De asemenea ,joaca este perceputa ca o aventura,si aici avem multe exemple,cum ar fi furatul pupezei din tei,aventura de la furat de cirese ,plecatul la scaldat sau daramarea casei Irinucai .

Toate aceste intamplari,care par ca o joaca de copii,au avut consecinte,au fost lectii de viata .

Recomand aceasta carte si colegilor mei deoarece este amuzanta,plina de peripetii,iar personajele te fac sa le indragesti .

Explicație:


alexia5123: Mulțumesc mult!
oberinde: Cu drag.Poti sa mai completezi pe alocuri cu ceva informatie,pentru a iesi o prezentare frumoasa de 3-5 minute.
alexia5123: Bine.
Alte întrebări interesante