va rog repede e foarte important și dau coroana
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
-_- nu am inteles
Explicație:
Răspuns:
1) Pro, deoarece odată cu terminarea Primului Război Mondial relațiile economice naționale și internaționale s-au confruntat cu probleme ca:
- dispariția unor resurse umane și de producție
- emiterea banilor fără acoperire
- haos în relațiile economice
- supraproducție/respectiv scăderea dramatică a cererii
- speculații la bursă
2) Cele două arme atomice au fost arme de șoc și teroare. Avantajul enorm al acestor arme nu a fost militar (Statele Unite dispuneau doar de trei bombe atomice funcționale la momentul deciziei de a fi lansate) ci politic. Din punct de vedere militar, Statele Unite ar fi câștigat puțin prin distrugerea a două orașe japoneze. Dar din punct de vedere civil, Japonia avea să piardă mult. Noutatea adusă de armele nucleare a fost nu distrugerea la scară largă (care s-ar fi putut realiza și cu arme convenționale în cantitatea necesară), ci faptul că armele nucleare comprimă distrugerea catastrofică într-o perioadă de timp foarte scurtă schimbă dramatic politica războiului, motivațiile oamenilor cu putere de decizie și capacitatea de a reflecta în timp ce războiul se desfășoară.
3) La 22 iunie 1941, România s-a alăturat Germaniei şi aliaţilor acesteia în atacul declanşat împotriva Uniunii Sovietice. Principalul obiectiv al României l-a constituit eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord, anexate de URSS prin ultimatumul din 1940. Participarea la războiul din Est a condus la numeroase pierderi în vieţi omeneşti, atât pe front, cât şi acasă, în urma bombardamentelor anglo-americane. La 23 august 1944, mareşalul Ion Antonescu a fost înlăturat de la putere şi arestat, iar România a ieşit din războiul cu Naţiunile Unite.