Limba română, întrebare adresată de bogdy253, 8 ani în urmă

Vă rog repede un rezumat la cartea Theodoros de Mircea Cărtărescu!!

Mulțumesc!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de user9534197875482
2

"Theodoros" de Mircea Cărtărescu este o carte care spune povestea lui Theodoros, un tanar care isi pierde mama la varsta de patru ani si care creste alaturi de tatal sau, un om autoritar si exigent. Theodoros are o copilarie nefericita si este nevoit sa suporte abuzuri fizice si emotionale de la tatal sau.

In adolescenta, Theodoros incearca sa scape de sub tutela tatalui sau si sa isi gaseasca propria cale. El incepe sa se dedice artei si sa se descopere pe sine prin intermediul ei. In cele din urma, Theodoros reuseste sa se impace cu trecutul sau si sa se elibereze de sub controlul tatalui sau, gasind o cale de a-si exprima emotiile prin intermediul artei sale.

Cartea "Theodoros" este o explorare a durerii, a copilariei nefericite si a libertatii personale. Ea ne arata cum o persoana poate trece prin momente grele in viata si cum poate gasi puterea de a depasi aceste obstacole si de a-si gasi propriul drum. De asemenea, ne arata cum arta poate fi o modalitate de a ne exprima emotiile si de a ne descoperi pe noi insine.

Alt exemplu gasesti aici:

https://brainly.ro/tema/1559850?referrer=searchResults

#SPJ1

Alte întrebări interesante