Matematică, întrebare adresată de mariadragnea2011, 8 ani în urmă

Va rog rezolvare pas cu pas si explicație dau 30 puncte ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
1

Explicație pas cu pas:

a)

\dfrac{ {13}^{n + 1} + {13}^{n}}{{7}^{n + 1} + {7}^{n + 2}} = \dfrac{ {13}^{n} \cdot (13 + 1)}{{7}^{n} \cdot (7 + 49)} = \dfrac{ 14 \cdot {13}^{n}}{56 \cdot {7}^{n}} = \\

= \dfrac{ 14 \cdot {13}^{n}}{14 \cdot 4 \cdot {7}^{n}} \bf \ \ \vdots \ \ 14

b)

\dfrac{ {11}^{n + 2} - {11}^{n + 1} + {11}^{n}}{{5}^{n + 2} + 2 \cdot {5}^{n + 1} + 2 \cdot {5}^{n}} = \dfrac{ {11}^{n} \cdot (121 - 11 + 1)}{{5}^{n} \cdot (25 + 2 \cdot 5 + 2)} =  \\

= \dfrac{ 111 \cdot {11}^{n}}{37 \cdot {5}^{n}} = \dfrac{37 \cdot 3 \cdot {11}^{n}}{37 \cdot {5}^{n}} \bf \ \ \vdots \ \ 37

q.e.d.


mariadragnea2011: ms mult
andyilye: cu drag
Răspuns de mariejeannetomescu
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Anexe:

mariadragnea2011: mss
Alte întrebări interesante