Informatică, întrebare adresată de talant, 9 ani în urmă

vă rog să faceți un eseu despre ,,siguranța navigării pe internet,,

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei750238
12

Siguranta navigarii pe internet

    Internetul este un spatiu al posibilitatilor, al informatiilor si al comunicarii dar totodata el reprezinta un loc plin de primejdii, de informatii false si de diferite persoane cu intentii malitioase. Intr-un astfel de mediu virtual palpitant dar in acelasi timp ostil este absolut necesara luarea tuturor masurilor de siguranta.

 

    In primul rand, internetul este un loc plin de informatii gresite, de troli si de manipulare. Este necesara protejarea impotriva informatiilor false care ne pot influenta in mod negativ. In acest scop se vor procura informatii doar de la surse de incredere. Este de multe ori o idee buna sa luam informatii din surse multiple si sa verificam veridicitatea datelor.

 

    In al doilea rand, o problema majora a internetului este reprezentata de persoanele cu intentii malitioase. Acestea se pot da drept diferite entitati cu scopul de a extrage anumite date cu caracter personal sau de a determina victima sa realizeze anumite operatii in beneficiul exclusiv al atacatorului (phishing & social social engineering). Anonimitatea oferita de unele site-uri este prolifica pentru unele activitati ilegale precum vanzarea/cumpararea de produse interzise, distribuirea de documente si informatii cu caracter personal sau santajul digital.  

 

    In al treilea rand, unele site-uri pot contine programe malitioase care afecteaza atat utilizatorul cat si dispozitivul acestuia. Acestea pot fi fisiere virusate care se raspandesc in retea sau pe computer, trojani care vin la pachet cu alte programe, "viermi" care distrug infrastructura , programe spyware care raporteaza informatii la atacatori, ransomware care cripteaza fisierele importante si cer sume de bani pentru deblocarea acestora, precum si alte tipuri de malware.  

 

    In concluzie, in lumea virtuala a tuturor posibilitatilor, unde distanta nu este un factor limitant, este absolut necesara pastrarea unor standarde ridicate de siguranta cibernetica.

Alte întrebări interesante