Limba română, întrebare adresată de Dragonita22, 8 ani în urmă

Vă rog să îmi scrieți informații despre tarsierul filipinez in 10 rânduri. Dau coronița!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mayaciurciuc
1

Răspuns:

Tarsierul filipinez (Carlito syrichta), cunoscut local ca mawumag în cebuano și alte limbi Visayan, și magô în Waray, este o specie de tarsier endemică în Filipine. Se găsește în partea de sud-est a arhipelagului, în special pe insulele Bohol, Samar și Leyte. Este un membru al familiei Tarsiidae, veche de aproximativ 45 de milioane de ani, al cărei nume este derivat din „tarsul” sau osul gleznei alungit. Fost membru al genului Tarsius, acum este listat ca singurul membru al genului Carlito, un nou gen numit după conservaționistul Carlito Pizarras.


Dragonita22: Mulțumesc
Răspuns de marianion120
1

Unele dintre cele mai uimitoare creaturi sunt tarsierii care trăiesc în Filipine. După ce l-am privit, este deja dificil să te uiți în altă parte până când nu admiri cu adevărat această maimuță. Această creatură este cea mai mică dintre toate primatele. Înălțimea lui este măsurată în câțiva centimetri. Adultul atinge doar 16 centimetri. De obicei nu cântărește mai mult de 160 de grame.

Aspectul animalului

Tarsierul filipinez are cei mai atrăgători ochi. Pe lângă dimensiunile lor enorme, sunt capabili să strălucească în întuneric. Din cauza acestei abilități, localnicii l-au poreclit pe bebeluș „fantomă mai tarsie”. Niciun alt mamifer nu are ochi atât de mari atunci când își compară raportul cu capul. Dar aceasta nu este singura mare parte a corpului maimuței. Acest mic animal are firimituri care completează imaginea uimitoare. Botul animalului are un aspect ușor turtit, spre deosebire de alte primate, din această cauză simțul mirosului nu este foarte bine dezvoltat. Creierul tarsierului are un volum relativ mare. Haina bebelușului este foarte delicată și ondulată la atingere. El are grijă de ea, pieptănând-o cu ghearele celui de-al doilea și al treilea deget. Interesant este că celelalte falange nu au gheare. Tarsierele sunt de culoare cenușie sau maro închis.


Dragonita22: Mulțumesc!
marianion120: n ai pentru ce!
Alte întrebări interesante