Limba română, întrebare adresată de florentinafanaca, 9 ani în urmă

va rog sa imi scrieti si mie o compunere din mintea voastra cu titlul ,,ghiocelul,, ! va rog sa scrieti cu expresii frumoase. nu o luati dupa net.
P.S. dau coronita. va multumesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de otto23
1
Ghiocelul

Ionut și Ioana sunt 2 frați cuminți. Au aflat la grădiniță ca exista un anotimp minunat Primăvara! Auzind ăsta cei 2 copii au intrebat-o pe bunica lor despre acest mirific anotimp.Bunica a început ușor ușor sa îi duca pe cei doi copii în lumea magica a poveștilor.
-A fost odată ca niciodată o floare.Dar....Nu orice fel de floare.Mai exact ghiocelul.
Copii au intrebat -o pe bunica ce fel de floare este ghiocelul.Razand bunica le-a spus micutilor:
-Odată demult,demult trăia într-un palat o prințesa. Pe fata aceasta o chema Primavara. Era atât de frumoasă! Avea parul blond ca razele călduroase ale soarelui,ochii căprui ca scoarță unui copac,Obrajii roșii ca macul, ca tăciune focului.Pe parul ei mii și mii de flori în culori care de care mai frumoase.Rochia sa numai din maci.O minunăție! Intr-o zi Prințesa ieși la plimbare și simți un miros mirific. Un miros curat și pur.Mireasma o conduse către o floare alba ca laptele.Atat de frumoasa.Printesa lua floarea și o numi ghiocel. De atunci se spune ca aceasta floare semnifica venirea primăverii pe meleagurile noastre.
Copii adormira,însă afară povestea ghiocelului!


Coroana?
Sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante