Matematică, întrebare adresată de mirabelaana1998, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati cu exercitiul din imagine.

Anexe:

albatran: derivezi ca (f/g)', aplici formula...
albatran: apoi factorizezi numaratorul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
0

s e stio (???) ca (f/g)'=(f'g-fg')/g²

atunci



f'(x) =(2x+6)(x-2)-(x²+6x)/(x-2)²=(2x²+2x-12-x²-6x)/(x-2)²=(x²-6x+2x-12)/(²x-2)=

=(x(x-6)+2(x-6))/(x-2)²= (x-6)(x+2)/(x-2)².C.C.T.D.


albatran: da un refresh, ter tog!!
Răspuns de Utilizator anonim
0

Folosim relatia:  (\frac{f}{g})^{'}=\frac{f^{'}g-fg^{'}}{g^{2}}

In cazul din exemplu:


 f^{'}=\frac{(x^{2}+6x)^{'}(x-2)-(x^{2}+6x)(x-2)^{'}}{(x-2)^{2}}=\frac{(2x+6)(x-2)-(x^{2}+6x)}{(x-2)^{2}}=\frac{x^{2}-4x-12}{(x-2)^{2}}=\frac{x^{2}-6x+2x-12}{(x-2)^{2}}=\\\frac{(x-6)(x+2)}{(x-2)^{2}}

Alte întrebări interesante