Biologie, întrebare adresată de kissroberta200, 9 ani în urmă

Va rog sa ma ajutati!!!!!E foarte urgent!!!!
Am nevoie de un referat despre ceapa si rudele ei
Va rog sa ma ajutati!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de burlavadim
0
ceapa ete o leguma foarte buna si sanatoasa ea contine foarte multe vitamine si calorii . numai ca ea are si  dezavantaje fiindca ca cand o cureti incepi a lacrima . 
eu cred ca ceapa ete o leguma foarte buna si sanatoase de aceia in fiecare mancare o pu deoarece da gust mancarii

Răspuns de doood
1
Ceapa – zemoasa shi usor crocanta; Cateii de usturoi  fermi si cu o netezime de fides; Prazul zvelt si puternic precum o balerina.  Chiar daca sunt consumate cu timiditate si uneori in secret, datorita mirosului puternic si intepator pe care il emana, nu trebuie sa lipseasca din bucataria nimanui.
Ceea ce de ceapei si rudelor ei (usturoiul, prazul, arpagicul, chivasul...) atat aroma cat si proprietatile terapeutice este un compus numit  “metil alil sulfid” si care este un fitoelement.
S-a demonstrat ca acesta contribue la scderea colesterolului “rau” (LDL), controlul pulsului si al tensiunii arteriale, previne coagularea sangelui in vasele sanguine, actioneaza ca un antioxidant reducand riscul de cancer, si se pare ca intareste sistemul imunitar.

Cu cat este mai puternica aroma mancarii cu atat este mai mare continutul de alil sulfide. Insa membrii fmiliei “alium” nu prea fac casa buna in aceeasi oala. Asha ca de obicei suntem pusi in dificila situatie de a alege.
Alte întrebări interesante